14 february 2019, 15:25 Moldovan reality views 15564
Ce știm despre acești oameni? Listele de partid ale candidaților la alegeri. Partea a 2-a
14 february 2019, 15:25 Moldovan reality views 15564

Ce știm despre acești oameni? Listele de partid ale candidaților la alegeri. Partea a 2-a

Continuăm să facem cunoștință cu candidați incluși pe listele electorale ale partidelor

"Partidul Nostru": Nr.7 în buletinul de vot

(54 candidați în lista electorală)

"Partidul Nostru" merge în alegeri condus de Renato Usatîi. Nu, însuși liderul lui n-a revenit în țară și numele lui lipsește în lista electorală a PN, însă pe simbolul electoral al "Partidului Nostru" este scris cu litere mari: "Renato Usatîi".

În lipsa liderului, în capul listei se află Daniela Banaru, președinta organizației teritoriale PN din Edineț. Ca și la comuniști, lista partidului a fost concepută în ordine alfabetică, de aceea vicepreședinții formațiunii se regăsesc pe poziții mai îndepărtate: Ilian Cașu – pe locul cinci, Dmitri Ciubașenco – unsprezece, Elena Grițco – optsprezece, Elena Panuș – treizeci și șase și Nicolai Țipovici- cincizeci.

17 candidați din lista "Partidului nostru" candidează simultan și în circumscripții uninominale. Spre exemplu, Ilian Cașu – în circumscripția nr.27 (Chișinău, Buiucani-Rîșcani), Dmitri Ciubașenco – în circumscripția nr.28 (Chișinău,Rîșcani), Nicolai Țipovici – în circumscripția nr.49 (Rusia, țările CSI și Asia).

Partidul Național-Liberal: Nr.8 în buletinul de vot

(40 candidați în lista electorală)

Partidul Național-Liberal al Vitaliei Pavlicenco este participant constant și outsider constant în aproape toate alegerile parlamentare. Totuși, decanul promovării ideii unioniste în Republica Moldova nu se lasă uitat.

Lista electorală a PNL, clar lucru, este deschisă de liderul formațiunii Vitalia Pavlicenco. Pe poziția a doua – Alexandra Can, vicepreședinta partidului, candidatul PNL la recentele alegeri ale primarului general de Chișinău, director general al fabricii de marochinărie "Artima". Nr.3 îl deține primul președinte al PNL, fostul deputat, Andrei Iuri-Apostol.

În lista național-liberalilor, plus la membrii partidului, mai figurează președintele Asociației veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina, locotenent-colonelul în rezervă, Anatol Caraman (nr.7) și fostul comandant al detașamentului de voluntari din or. Grigoriopol, Alexei Mocreac (nr.14), care mai candidează și în circumscripția uninominală nr.47 (Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol).

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

partide , candidat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.