Show news from...

eye 11999 Views

60 % dintre moldoveni folosesc internetul


60 la sută dintre moldoveni folosesc internetul, iar aproape jumătate o fac zilnic.

Cel puţin asta arată un sondaj realizat de Magenta Consulting. Cei mai activi utilizatori sînt cei din mediul urban, în timp ce, la sate, sînt persoane care nu navighează deloc în mediul online.

Sondajul arată că 55 la sută dintre cei chestionaţi stau cel puţin o dată pe săptămînă pe internet, iar patru la sută de cîteva ori pe lună. În acelaşi timp, 41 la sută nu folosec deloc spaţiul virtual. Este vorba despre persoane din mediul rural, cu vîrsta de peste 45 de ani.

Sondajul mai arată că moldovenii stau, cel mai des, pe reţelele de socializare. Cea mai populara dintre ele este Facebook. 68 la sută dintre chestionaţi au cont pe această reţea.

Cei mai mulţi au vîrsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani şi au studii medii de specialitate sau superioare. Următoarea reţea de socializare din top este odnoklassniki. Aceasta este accesată de 66 la sută dintre cei chestionaţi. Aceşti utilizatori au, în medie, peste 36 de ani şi au studii medii. În acelaşi timp, 27 la sută din participanţii la sondaj au cont pe Instagram.

Această reţea socială are cei mai mulţi utilizatori cu studii superioare şi din mediul urban. De asemenea, moldovenii mai au cont pe Vkontakte, Twiter şi Linkedin. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1138 de persoane, iar marja de eroare este de 2,5 la sută.

Keywords:

internet , moldovenii , sondaj

Settlements of Moldova and Diaspora

Căzăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Read more