01 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 10091
După luni de aşteptare, angajaţii CFM şi-au primit salariile
01 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 10091

După luni de aşteptare, angajaţii CFM şi-au primit salariile

În prag de sărbători, angajaţii Căii Ferate au primit salariile restante. Administraţia întreprinderii a reuşit să achite 85 de milioane de lei din cele o sută pe care le datora şi promite că pînă la sfîrşitul lunii va plăti restul.

Cele mai mari reţineri de lefuri au fost înregistrate la însoţitorii de tren, aceştia nu-şi primise banii de mai bine de jumătate de an. Valeriu Canuţă, de exemplu, a muncit fără salariu timp de şapte luni, iar acum, în sfîrşit, îşi poate folosi banii.

Directorul CFM, Iurie Topală, spune că achitarea salariilor a fost posibilă datorită reanimării transportului de mărfuri.

"Noi am început mai bine, mai mult să lucrăm, mai mult să transportăm şi de asta ne-a venit şi venuturile mai mari, din veniturile noastre am început să închidem restanţele la salarii, fiind că veniturile la calea ferată din Moldova sînt transportul mărfurilor, transportul pasagerilor, ne aduce pierderi", a spus directorul general al „Căilor Ferate" din Moldova, Iurie Topală.

În cadrul întreprinderii Calea Ferată din Moldova activează peste opt mii de angajaţi, dintre care 600 sînt însoţitori de tren.

Source: publika.md

Keywords:

salarii , calea ferata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.