19 october 2018, 11:50 Moldovan reality views 10438
Pedagogii și educatorii vor primi o compensație anuală de 2000 de lei
19 october 2018, 11:50 Moldovan reality views 10438

Pedagogii și educatorii vor primi o compensație anuală de 2000 de lei

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și alte instituții de învățămînt general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație anuală de 2000 de lei, începînd cu anul 2019, potrivit unei hotărîri de guvern, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform autorilor documentului, banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice.

Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea suporturilor didactice, a tehnicii de calcul, produselor software utilizate în activități de instruire on-line și dezvoltare profesională.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezinte administrației instituțiilor de învățămînt dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, numărul de profesori care activează în instituțiile de învățămînt general public a ajuns la circa 50 de mii. În bugetul de stat pentru anul 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 mii de lei.

Hotărîrea intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Source: moldpres.md

Keywords:

compensații , profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.