18 october 2018, 12:00 Moldovan reality views 7537
Plahotniuc și Erdogan s-au întîlnit la o cină de lucru
18 october 2018, 12:00 Moldovan reality views 7537

Plahotniuc și Erdogan s-au întîlnit la o cină de lucru

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonator al coaliţiei de guvernare, s-a întîlnit miercuri, la o cină de lucru, cu preşedintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc a menţionat performanţa guvernării actuale de a fi singura care a reuşit să aibă o relaţie strategică foarte bună cu cei trei vecini şi parteneri din zona Mării Negre: Romînia, Ucraina şi Turcia.

Discuţia cu preşedintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezenţa investitorilor turci în Moldova şi pe modul în care poate fi intensificată şi mai mult cooperarea dintre Turcia şi Moldova.

Vlad Plahotniuc a subliniat şi faptul că relaţiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova şi Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experienţă dintre cele două ţări în domenii cheie, precum construcţiile, turismul sau agricultura.

Preşedintele Turciei se află în vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 17 şi 18 octombrie, avînd programate întîlniri cu oficiali de la Chişinău, dar şi din Autonomia Găgăuză, precum şi participări la inaugurări de obiective realizate cu sprijin turcesc.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.