25 september 2018, 09:30 Moldovan reality views 8306
Alte 12 ambulanțe au fost repartizate în mai multe raioane ale țării
25 september 2018, 09:30 Moldovan reality views 8306

Alte 12 ambulanțe au fost repartizate în mai multe raioane ale țării

Ultima tranșă de 12 ambulanțe, din lotul de 69 autosanitare procurate la începutul anului, au fost repartizate substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din 10 raioane ale țării.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), ambulanțele au fost repartizate în următoarele localități: Edineț, Dondușeni (Sudarca), Briceni, Rezina, Rezina (Pripiceni), Șoldănești (Cotiujenii Mari), Orhei (Mălăești), Orhei (Brănești), Ialoveni, Nisporeni (Grozești), Coșnița (Cocieri) și Căușeni.

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

„Asistenţa medicală de urgenţă presupune interveniții rapide în situații în care viața oamenilor este în pericol. De aceea, odată cu dotarea unităților de asistență medicală urgentă cu autosanitare moderne vom spori capacitatea acestora de a acorda asistență medicală de calitate", a spus secretarul de stat al MSMPS, Rodica Scutelnic.

„Reînnoirea parcului auto al subdiviziunilor CNAMUP va contribui la asigurarea condițiilor mai bune de prestarea serviciilor medicale și operativitate sporită în deservirea solicitărilor, în special în sectorul rural", a menționat șeful substației Rezina, Svetlana Sapaniuc.

În anul 2019, urmează să fie procurate alte 170 de ambulanțe, dintre care 35 unități de tip „C" (ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip „B" (ambulanțe de prim ajutor). Acestea vor fi procurate în urma semnării unui Acord de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Source: moldpres.md

Keywords:

raioane , ambulanţa , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.