20 august 2018, 17:14 Moldovan reality views 10338
Aprobat! Bugetarii vor avea o vacanță de 9 zile
20 august 2018, 17:14 Moldovan reality views 10338

Aprobat! Bugetarii vor avea o vacanță de 9 zile

Zilele de 28, 29 şi 30 august au fost declarate zile nelucrătoare, ca urmare a unei decizii adoptate astăzi de Guvern.

Astfel, bugetarii vor sta acasă de pe 27 august pînă pe 2 septembrie curent. Zilele declarate libere vor fi recuperate însă pe 8 septembrie, 29 septembrie și 20 octombrie, zile care vor fi considerate lucrătoare.

Decizia a fost luată în urma unei solicitări parvenite de la Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, în contextul marcării la sfîrșitul lunii august a sărbătorilor naționale. Iată cum și-au argumentat solicitarea sindicatele.

„Considerăm că susţinerea acestei propuneri va contribui la odihna salariaţilor, conducînd la o bună revigorare a forţelor de muncă ale acestora şi, mai cu seamă, la sporirea nivelului de productivitate al muncii lor", se arată în demersul expediat Guvernului.

Propunerea a fost însă criticată de Confederația Națională a Patronatului, precum și de Camera de Comerț Americană din Moldova. Acestea au cerut adoptarea unui aviz negativ asupra proiectului, ca fiind contrară principiilor de previzibilitate, evaluare a impactului și de proporționalitate.

Și în cadrul expertizei anticorupție s-a constatat nerespectarea rigorilor de asigurare a transparenței decizionale.

Source: noi.md

Keywords:

buget , vacanta , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.