18 august 2018, 09:30 Moldovan reality views 11865
Moldovenii vor achita mai puțin pentru perfectarea actelor de moștenire
18 august 2018, 09:30 Moldovan reality views 11865

Moldovenii vor achita mai puțin pentru perfectarea actelor de moștenire

Cetățenii Republicii Moldova vor achita 150 de lei pentru serviciile notariale la perfectarea actelor de moștenire.

Proiectul pentru completarea metodologiei calculării plății pentru serviciile notariale și decretul prezidențial în acest sens au fost publicate ieri, 17 august, în Monitorul Oficial.

Suma se va achita pentru fiecare bun imobil, la eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate și comune, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și terenurilor pe care nu sînt amplasate construcții.

Pînă acum, la eliberarea certificatului de moștenitor, taxa era exprimată în procente din valoarea moștenirii, pentru toate bunurile imobile, indiferent de locul amplasării acestora, reprezentînd în medie 300 de lei.

Source: ipn.md

Keywords:

Moștenire , preţ , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.