16 august 2018, 11:30 Moldovan reality views 7705
Indemnizație de €40.000 pentru un judecător
16 august 2018, 11:30 Moldovan reality views 7705

Indemnizație de €40.000 pentru un judecător

Recent pensionatul judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Nicolae Gordilă, cere de la stat o indemnizație unică de circa 40 de mii de euro.

Colegul său, Constantin Alerguș cere o sumă puțin mai modestă, în valoare circa 25 de mii de euro. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat solicitarea CSJ de alocarea a mijloacelor financiare în cauză și a propus Ministerului Finanţelor identificarea posibilităților ca banii respectivi să ajungă în buzunarele celor doi judecători pensionari.

Decizia CSJ a fost luată la finele lunii iulie și publicată ulterior pe pagina CSJ.

Solicitanții fac trimitere la prevederile art. 26 alin. (3) din Legea cu privire la statul judecătorului, magistratul demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizaţie unică de concediere egală cu produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător.

Avînd în vedere formula din lege, reiese că Nicolae Gordilă în cei 38 de ani lucrați a primit un salariu mediu de circa 20 de mii de lei, iar Alerguș - în cei 33 de ani de muncă a fost remunerat cu un salariu mediu de 14.200 de lei.

Source: deschide.md

Keywords:

indemnizatii , judecător

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1986 locuitori

Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.