14 august 2018, 15:00 Moldovan reality views 8745
Modificările sistemului național de pașapoarte au intrat în vigoare
14 august 2018, 15:00 Moldovan reality views 8745

Modificările sistemului național de pașapoarte au intrat în vigoare

Începînd cu 10 octombrie 2018, pașapoartele vor fi eliberate pe un termen de 10 ani. În noile acte de identitate nu se vor mai indica grupa sangvină și naționalitatea cetățenului. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial.

Autorii modificărilor sistemului național de pașapoarte, consideră că informația despre grupa sangvină de pe actul de identitate nu întotdeauna este un element definitoriu de stabilire a corelației fiabile dintre deținătorul actului de identitate și grupa sangvină. În opinia lor, excluderea grupei sangvine va facilita obținerea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, precum și îi va scuti de pierderi de timp și de cheltuieli financiare suplimentare.

În altă ordine de idei, legea mai prevede aplicarea în exclusivitate a semnăturii titularului care a împlinit vîrsta de 14 ani – vîrstă prevăzută pentru dobîndirea capacităţii de exerciţiu limitată. Iar în cazul titularului cu vîrsta sub 14 ani și al celui care nu poate aplica semnătura sa, se va aplica un simbol special în condiţiile stabilite de Guvern.

Implementarea noilor prevederi nu necesită cheltuieli financiare din bugetul de stat şi va fi realizată din resursele financiare disponibile ale Agenţiei Servicii Publice.

Source: realitatea.md

Keywords:

schimbări , pasaport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1514
Populația:
480 locuitori

Leuntea este un sat din cadrul comunei Grădiniţa, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 480 de oameni. Satul Leuntea a fost menționat documentar în anul 1514.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.