21 april 2018, 15:20 Moldovan reality views 12111
Șapte apartamente de serviciu au fost oferite familiilor salvatorilor și pompierilor
21 april 2018, 15:20 Moldovan reality views 12111

Șapte apartamente de serviciu au fost oferite familiilor salvatorilor și pompierilor

Șapte apartamente de serviciu au fost oferite astăzi familiilor angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

La eveniment a participat Prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Premierul Pavel Filip a menționat că alte 47 de familii urmează să primească apartamente la finele anului 2019, cînd va fi dat în exploatare blocul, la care în scurt timp urmează să înceapă lucrările de construcție.

„Mulțumim salvatorilor și pompierilor pentru curaj și devotament. Este mai mult decât o meserie, deoarece în situațiile de urgență aceștia uită de frică și intervin prompt. Cunoaștem bine despre toate problemele cu care vă confruntați. Vrem să rămîneți și să munciți acasă, pentru asta este nevoie să întreprindem lucruri concrete, de aceea am lansat programul „Prima Casă". În prezent, ne concentrăm asupra celei de-a doua etape a proiectului, care va fi orientată către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și funcționarii publici, întrucît statul va achita 50% din costul locuinței", a spus Filip.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că există alte două proiecte ce prevăd construcția blocurilor de locuit pentru angajații MAI. „În municipiul Chișinău, peste 400 de angajați ai IGSU nu dispun de locuințe. Astăzi este o zi deosebită pentru noi, deoarece putem prezenta mai multe acțiuni concrete. În acest sens, mulțumim Guvernului pentru sprijin și avem încrederea că și în continuare vom realiza mai multe proiecte importante", a afirmat Jizdan.

„Este o zi importantă și emoționantă pentru angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Vreau să felicit din suflet tinerele familii care au beneficiat de apartamente. Este un proiect extrem de necesar, datorită căruia tinerii vor rămâne în Republica Moldova", a remarcat șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Conform prevederilor Contractului de Parteneriat public privat, angajații IGSU urmează să primească în total 54 de apartamente de serviciu cu 1 și 2 odăi și o sală de sport la parter. Complexul locativ unde se vor regăsi alte 47 de apartamente va fi ridicat pe strada Gh. Asachi 69/2 din capitală.

Source: moldpres.md

Keywords:

apartament , salvatori , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.