Show news from...

eye 1558 Views

Calea Ferată anunță modificări în orarul circulației trenurilor


Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova" anunță modificări în orarul circulației trenurilor. Astfel că trenul de pe cursa Chișinău-Iași (Socola) va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri.

Garnitura va circula în ultimele trei zile din săptămînă, adică vineri, sîmbătă și duminică, cu plecare la ora 06:43 de la Gara Feroviară Chișinău.

În același timp, trenul de pe cursa Chișinău-Moscova, care circula anterior de patru ori pe săptămînă, va circula zilnic, cu plecare la ora 10:50 din capitală.

Decizia a fost luată urmare a creșterii numărului călătorilor pe cursele amintite în perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, a fost modificată ora de plecare pentru cursa Chișinău – Sankt-Petersburg, care va circula în zilele impare ale lunii, cu plecare la ora 22:14.

De menţionat că pasagerii cursei vor trece controlul vamal al Republicii Moldova în timpul circulației trenului, atît tur, cît și retur, iar trenul de pe cursa Chișinău-București va pleca de la Gara Feroviară Chișinău cu 11 minute mai tîrziu, adică la ora 16:56.

Keywords:

calea ferata , tren

Settlements of Moldova and Diaspora

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Read more