30 october 2017, 12:25 Moldovan reality views 51549
Noi reguli pentru conducătorii auto
30 october 2017, 12:25 Moldovan reality views 51549

Noi reguli pentru conducătorii auto

Peste două zile toți conducătorii auto din Moldova vor fi obligați să circule cu farurile aprinse, iar în curînd ei urmează să-și schimbe pneurile de vară pe cele de iarnă.

Începînd cu 1 noiembrie toate automobilele din Moldova vor fi obligate să circule cu farurile aprinse, pe timp de zi. Deși, înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă nu este prilejuită de o anumită dată, se recomandă să începeți să căutați pneurile deja acum.

RCR prevede că regulile de circulație cu farurile aprinse pe timp de zi vor fi valabile pînă la 31 martie. Folosirea anvelopelor de iarnă nu este reglementată de calendar. În caz de ninsoare sau ghețuș pe drumuri inspectorul are dreptul să sancționeze conducătorul auto, care a ieșit pe traseu cu anvelope de vară. Dacă carosabilul este uscat și curat, anvelopele pot fi oricare.

- Potrivit Regulamentului circulației rutiere, în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, automobiliștii sînt obligați să-și schimbe anvelopele de vară pe cele de iarnă. Dacă anvelopele nu corespund vremii, se aplică o amendă de la 900 la 1500 de lei, au comunicat la INP.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

reguli , automobil , soferi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.