23 august 2017, 17:30 Moldovan reality views 4276
Compensaţii pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice
23 august 2017, 17:30 Moldovan reality views 4276

Compensaţii pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice

Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice. În total, peste 9,16 milioane de lei vor fi repartizate celor 93 de beneficiari din 16 localităţi ale ţării.

Cea mai mare parte din sumă – 4,63 milioane de lei, va fi transferată pentru plata tranşei a cincea persoanelor din raioanele Anenii Noi, Briceni, Orhei, Rîșcani, Străşeni, Chişinău și UTA Găgăuzia, cărora le-a fost stabilită compensaţia respectivă în anul 2013. De celelalte mijloace alocate vor beneficia victimele represiunilor politice cărora compensația le-a fost stabilită în anii 2014, 2015 și 2016, precum și persoanele din raioanele Briceni și Taraclia, care vor primi în anul curent prima tranșă.

Anual, Guvernul achită din contul bugetului de stat compensații pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 de mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoarea bunurilor depășește această sumă.

Source: trm.md

Keywords:

compensații , represii , victime

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.