14 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 4105
Pericolul sporit de incendiu se va menține 4 zile
14 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 4105

Pericolul sporit de incendiu se va menține 4 zile

Începînd cu 12 iulie în Moldova este valabilă avertizarea privind pericolul excepțional de incendiu pe arii extinse.

Avertizarea este valabilă pînă la data de 16 iulie și este legată de creșterea bruscă a temperaturii aerului. Avertizarea a fost emisă de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), relatează NOI.md.

Salvatorii îndemnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată pe durata valabilității avertizării de pericol excepțional de incendiu clasa V. Reprezentanții SPCSE cheamă să se acorde o atenție susținută lanurilor cu cereale. Serviciul menționează că temperaturile ridicate sporesc riscul incendierii spicoaselor și miriștii.

Salvatorii au reamintit că, începînd cu 12 iulie, în cele mai mari orașe ale țării și-au reluat activitatea punctele de reabilitare, specialiștii cărora sînt gata să acorde asistență cetățenilor care suferă de pe urma caniculei.

Reamintim că meteorologii au emis la 11 iulie cod galben de caniculă. Recomandările Serviciului Hidrometeorologic de Stat vor fi valabile pînă la 15 iulie. Potrivit prognozelor, în aceste zile temperatura aerului ar putea ajunge pînă la 36 de grade.

Source: www.noi.md

Keywords:

incendiu , pericol , salvatori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.