01 november 2016, 10:32 Moldovan reality views 5130
Două curse interurbane de tren vor fi anulate
01 november 2016, 10:32 Moldovan reality views 5130

Două curse interurbane de tren vor fi anulate

Două curse de tren de pe rutele Chişinău-Ungheni-Chişinău şi Ungheni-Bălţi-Slobozia-Ungheni vor fi anulate începând cu 18 ianuarie curent. Directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova", Iurie Topală, a declarat pentru IPN că aceste curse vor fi anulate din cauza lipsei de pasageri.

Este vorba despre cursa Ungheni-Chişinău care pornea de la staţia terminus la ora 03.43 noaptea şi Bălţi-Slobozia-Ungheni, care pornea la ora 04.39 dimineaţa. „Conform statisticelor făcute de noi, pe aceste rute mergeau foarte puţini pasageri, în jur de 20-30 de oameni", a declarat Iurie Topală.

Potrivit directorului CFM, în anul 2014 Calea Ferată a suferit pierderi de 180 de milioane de lei din această cauză, conducerea instituţiei a decis să facă economii. „Pasagerii acestor curse nu vor fi afectaţi, pe aceste distanţe rămân alte curse de trenuri. Noi am scos toate cursele de noapte ca să facem economii", a menţonat directorul CFM.

Totodată, acum o lună a fost anulată cursa de tren Chişinău-Ocniţa, la fel, din lipsă de pasageri pe porţiunea Bălţi-Ocniţa.

Source: ipn.md

Keywords:

tren , calea ferata , anulare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.