30 december 2015, 14:16 Moldovan reality views 5615
A fost aprobată o nouă Lege a poştei
30 december 2015, 14:16 Moldovan reality views 5615

A fost aprobată o nouă Lege a poştei

Sectorul poştal în Republica Moldova va continua să fie liberalizat, iar Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei va fi organul independent de reglementare a acestui sector. Astfel de prevederi conţine proiectul de Lege a poştei aprobat de Parlament în prima lectură. Proiectul de lege are ca scop promovarea liberalizării treptate a serviciilor poştale şi armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia comunităţii europene.

Deşi proiectul de lege se referă la liberalizarea serviciilor poştale, iniţaitiva conţine o prevedere că toate trimiterile cu o greutate între 0-350 de grame rămâne un drept rezervat serviciului poştal universal, iar furnizor al serviciului poştal universal este desemnată Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei".

Deputatul liberal, Mihai Ghimpu, s-a arătat indignat de faptul că autorităţilor publice locale li se cere să ofere spaţiu gratuit în localitate pentru amplasarea oficiului poştal, mai ales că prin intermediul acestora se comercializează tot felul de produse, iar oamenii care vin să-şi ridice pensiile sau indemnizaţiile de la oficiile poştale sunt practic „impuşi" să cumpere produse comercializate.

Deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, a solicitat ca noua lege să prevadă în serviciile de bază ale poştei şi distribuirea presei scrise. Ulterior, Guvernul ar urma să identifice un mecanism de subvenţionare a serviciului de distribuire a presei scrise. Această prevedere este cerută de parlamentar pentru următorii 5 ani ca redacţiile de presă scrisă să găsească noi posibilităţi de a ajunge în casele cetăţenilor.

Source: www.ipn.md

Keywords:

posta , lege , servicii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.