Go to section: Moldovan Diaspora
24 november 2021, 15:00 Moldovan Diaspora views 3539
Anunț important pentru șoferii moldoveni din nordul Italiei
24 november 2021, 15:00 Moldovan Diaspora views 3539

Anunț important pentru șoferii moldoveni din nordul Italiei

Consulul general al RM la Milano, Oleg Nica, a efectuat o vizită de lucru în or. Bologna, unde a avut o întrevedere cu prefectul, dna Francesca Ferrandino.

În cadrul întrevederii au fost abordate și, totodată, soluționate unele neclarități ce țin de acceptarea de către Prefectura din Bologna a cazierelor judiciare emise de oficiile consulare moldovenești, fiind astfel asigurată recunoașterea actelor menționate precum s-a convenit anterior de către Ambasada RM la Roma cu autoritățile centrale italiene.

De asemenea, s-a efectuat o vizită la Oficiul Motorizări Civile din Bologna, care gestionează și oficiile de motorizări Ferrara și Forli-Cesena, fiind pusă în discuție problema acceptării de către aceste oficii a declarațiilor consulare eliberate de Consulatul Republicii Moldova la Padova pentru conversiunea permiselor de conducere ale conaționalilor din regiunea Emilia-Romagna.

Deși reprezentantul oficiului de motorizări civile a asigurat că vor fi acceptate declarațiile consulare emise de Consulatul Moldovei din Padova la cererile de conversiune a permiselor de conducere depuse de cetățenii moldoveni în provinciile Ferrara, Bologna și Forli-Cesena, Consulatrul recomandă ca, în scopul evitării unor eventuale neclarități, persoanele care intenționează să aplice la conversiunea permiselor de conducere moldovenești în regiunea Emilia Romagna să solicite setul necesar (care include: declarație de autenticitate + traducere) de la Consulatul General al RM la Milano.

Setul de acte pentru conversiunea permisului de conducere poate fi solicitat inclusiv prin poștă – informații detaliate pot fi găsite aici.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.