Go to section: Moldovan Diaspora
22 august 2019, 11:40 Moldovan Diaspora views 4130
120 de copii din diasporă și din R. Moldova participă la Programul Dor 2019
22 august 2019, 11:40 Moldovan Diaspora views 4130

120 de copii din diasporă și din R. Moldova participă la Programul Dor 2019

Un număr de 120 de copii din diasporă și din Republica Moldova participă la Programul guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri 2019, care a fost lansat miercuri, 21 august, transmite MOLDPRES.

La DOR 2019, care se desfășoară în perioada 19-28 august, participă copii și adolescenți din Republica Moldova, Grecia, Portugalia, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada, Irlanda, Franța, Georgia, Spania, Ucraina, Bulgaria, Romînia, Norvegia, Cehia, Elveția, Turcia, Olanda și Serbia.

Pe parcursul celor cîteva zile petrecute la Pensiunea „La Popas" din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari, copiii vor fi antrenați în activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întîlniri cu diverse personalități din țară.

La deschiderea evenimentului, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei a îndemnat participanții la tabăra de vară să petreacă timpul frumos și util, legînd noi prietenii și aflînd lucruri interesante despre țara de origine a părinților lor, tradițiile și obiceiurile naționale.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară atît pentru copiii din diasporă, cît și pentru cei din Republica Moldova. Programul are drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de origine. Prima ediția a DOR a avut loc în anul 2013.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

programul Dor , diaspora , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.