Go to section: Moldovan Diaspora
04 september 2019, 14:20 Moldovan Diaspora views 15735
Consulul RM la Odesa, bănuit că a luat mită de 100 de euro, pledează nevinovat
04 september 2019, 14:20 Moldovan Diaspora views 15735

Consulul RM la Odesa, bănuit că a luat mită de 100 de euro, pledează nevinovat

Consulul Republicii Moldova la Odesa, Sergiu Șeptelici, care este bănuit că ar fi luat mită de 100 de euro pentru perfectarea vizei moldovenești unui cetățean egiptean, afirmă că nu este vinovat și bănuiește că ar fi voba despre niște reglări de conturi.

Reprezentantul diplomatic reținut săptămîna trecută la Odesa a fost văzut ieri, 8 aprilie, în timp ce venea la Procuratura Anticorupție însoțit de doi avocați pentru a fi audiat, scrie anticorupție.md.

Aurel Colenco, unul dintre avocații consulului, a declarat că clientul său a procedat conform legii întrucît solicitarea pentru viză a fost depusă electronic și a fost imposibil să comită ilegalități.

De asemenea, avocații au precizat pentru anticorupție.md că partea vătămată este originară din Egipt și a investit peste 375.000 de lei într-o afacere la Ceadîr-Lunga. Aceștia au mai declarat că cetățeanul egiptean a anexat la cererea de solicitare a vizei o invitație confirmată de Ministerul Afacerilor Interne verificată de Serviciul de Informații și Securitate, polița de asigurare de 30.000 de lei, precum și un acord de ședere provizorie eliberat de către Biroul de Migrație și Azil.

 

Source: anticoruptie.md

Keywords:

Odesa , consulat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2821 locuitori

Călineşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Călineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2821 persoane. Satul Călineşti a fost menționat documentar în anul 1601.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.