Go to section: Moldovan Diaspora
15 february 2019, 14:40 Moldovan Diaspora views 16923
Zilele Moldovei vor avea loc la Kursk
15 february 2019, 14:40 Moldovan Diaspora views 16923

Zilele Moldovei vor avea loc la Kursk

Potrivit presei rusești, despre acest lucru a transmis jurnaliștilor la o conferință de presă, președintele Centrului Cultural Regional "Comunitatea moldovenilor" din Kursk, Cristina Bulhak.

"Așa ceva nu s-a mai întîmplat. Sperăm că vă vom surprinde. Va fi un festival mare, de cîteva zile. În cadrul festivalului va avea loc o ședință a Consiliului de afaceri ruso-moldovean pe lîngă Camera de Comerț și Industrie a FR. Așteptăm să fim vizitați de consilierii Președintelui Republicii

Moldova cu privire la relațiile cu diaspora, problemele educaționale și dezvoltarea economică", a spus ea.

Cristina Bulhak a spus că Centrul comunitar și cultural "Comunitatea moldovenilor" din Kursk sărbătorește cea de-a 5-a aniversare. El desfășoară sărbători frumoase, contribuie la stabilirea legăturilor economice și culturale dintre Rusia și Moldova, acordă ajutor migranților moldoveni.

Acordurile de cooperare, inclusiv între întreprinderi, sînt închate exclusiv cu participarea directă a comunității.

După cum a comunicat șefa Centrului "Comunitatea moldovenilor", Cristina Bulhak, Institutul de Științe a Solului din Moldova și Academia agricolă din

Kursk au făcut deja schimb de consultări în domeniul dezvoltării grădinilor. Astfel, mărul moldovenesc și "Antonovka" din Kursk se vor împrieteni cu siguranță, la fel ca municipalitățile din regiunea rusă și din Moldova.

Există 4 acorduri de parteneriat. În acest an, Kursk a primit o cerere din partea capitalei nordice a Moldovei - Bălți, care dorește să prietenească și să coopereze mai activ cu orașul Kursk.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.