Go to section: Moldovan Diaspora
02 may 2019, 17:15 Moldovan Diaspora views 13555
În Canada va fi o singură secție de votare?
02 may 2019, 17:15 Moldovan Diaspora views 13555

În Canada va fi o singură secție de votare?

Candidatul pe circuscripția 51, Alexandrin Patron, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care menționează că în Canada va fi o singură secție de votare, nu trei așa cum anunțase CEC.

Acesta face trimitere la informațiile publicate pe Global Affairs/Departamentului pentru Afaceri Externe, Comerţ şi Dezvoltare (DFATD) al Canadei în care se spune că statul canadian nu permite deschiderea secțiilor de votare decît în interiorul misiunilor diplomatice. Prin urmare, unica secție de votare care ar putea fi deschisă este în Ambasada Moldovei din Ottawa.

Potrivit legislației, Canada permite expres doar votul prin corespondență - poștal sau electronic, iar permisiunea de deschidere a unei secții de votare în cadrul misiunilor diplomatice pentru alegerile străine rămîne la latitudinea guvernului canadian.

Contactată de reporterii Noi.md, Rodica Sîrbu, şef Direcţia comunicare, relaţii publice şi mass-media al Comisiei Electorale Centrale, a dezmințit informația publicată de Alexandrin Patron, menționînd că în Canada vor fi deschise trei secții de votare.

Atfel, în Canada moldovenii vor putea vota la Ottawa (sediul misiunii), Montreal și Toronto.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1979
Populația:
1011 locuitori

Mălăieştii Noi este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Satul are o suprafaţă de circa 0.42 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.20 km. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Criuleni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Mălăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1979.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.