Show news from...
Go to section: Moldovan Diaspora

eye 10636 Views

Anunț important pentru moldovenii din SUA


Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și care vor să-și reînnoiască pașapoartele biometrice se pot adresa în zilele următoare la echipa mobilă a Agenției Servicii Publice din RM.

Astfel, echipa mobilă se va afla pe teritoriul Statelor Unite în perioadele și orașele urmatoare:

14-15 ianuarie- Springfield, Massachusetts

16 ianuarie - Greenfield, Massachusetts 18-19 Ianuarie, 2019 in Raleigh, Carolina de Nord,

24-25 ianuarie- Asheville, Carolina de Nord

28-30 ianuarie- Atlanta, Georgia

1-3 februarie- Minneapolis, Minnesota pentru a presta servicii de decumentatre a cetatenilor.

Actele necesare: nuletinul de identitate moldovenesc valabil; paşaportul moldovenesc valabil sau expirat. În cazul pierderii sau furtului, se va întocmi în acest sens o declaraţie la sediul Ambasadei, care va fi taxată adiţional cu 1 USD/per paşaport pierdut/furat; Certificatele de stare civilă.

Eliberarea paşapoartelor minori: buletinul de identitate valabil al minorului, paşaportul minorului sau declaraţia de pierdere, furt sau deteriorare a acestuia; certificatul de naştere moldovenesc al minorului; buletinul de identitate sau paşaportul reprezentantului legal (părinte); certificatul de căsătorie moldovenesc al părinţilor;

Taxă consulară se achită prin prezentarea unui money order plătibil Ambasadei Republicii Moldova în SUA (pay to: Embassy of Moldova). Nu sînt acceptate bani cash, carduri bancare sau check-uri personale.

Keywords:

Anunţ , SUA

Settlements of Moldova and Diaspora

Răculeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Read more