Go to section: Moldovan Diaspora
11 july 2018, 09:50 Moldovan Diaspora views 12296
Anunț important pentru moldovenii din «Țara Soarelui Răsare»
11 july 2018, 09:50 Moldovan Diaspora views 12296

Anunț important pentru moldovenii din «Țara Soarelui Răsare»

În perioada 11-12 noiembrie 2018, reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova în Japonia se vor deplasa în prefectura Toyama pentru a acorda servicii consulare cetățenilor moldoveni din această regiune.

Moldovenii care au nevoie să obțină careva acte și consultații sînt rugați să transmită un mesaj la adresa: consulat.tokyo@mfa.md sau să apeleze la numărul de telefon: 03-5225-1622.

Din motive tehnice nu vor fi perfectate titluri de călătorie, buletine de identitate, paşapoarte pentru călătorii în străinătate, precum și acte de stare civilă.

Acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI

Source: viza.md

Keywords:

diaspora , Japonia , Anunţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.