Show news from...
Go to section: Moldovan Diaspora

eye 4350 Views

Diplomele stomatologilor de la Chișinău, recunoscute în SUA


Diplomele de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie (USMF) "Nicolae Testimițanu" din Republica Moldova vor fi recunoscute în statul American California.

Potrivit unui comunicat al Universității de Medicină, cu prilejul acreditării complete a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California (CDC), Senatul Statului California, SUA și primăria orașului Los Angeles au oferit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova certificate de recunoaștere. Reieşind din acest calificativ, studiile efectuate la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu" vor fi recunoscute automat şi în statul american, fără a fi supuse unor probe suplimentare de echivalare, se precizează în comunicat.

Certificatele au fost înmînate rectorului USMF „Nicolae Testemițanu", Ion Ababii, de către preşedintele companiei de recrutare a studenţilor "University of Moldova" din California, Josef Mamaliger, aflat într-o vizită de documentare la USMF. În cadrul întîlnirii, Ion Ababii le-a mulțumit autorităților americane și a exprimat gratitudine pentru încredere și susținere în procesul de certificare a Facultății de Stomatologie a Universității de medicină din R. Moldova.

În procesul de evaluare, realizat în aprilie a.c. de către consiliul american la USMF, un accent deosebit a fost pus pe aplicabilitatea studiilor stomatologice, pe interacțiunea student-profesor. Experții americani au avut întruniri separate cu studenții, rezidenții și personalul academic din cadrul facultății, pentru a afla viziunea acestora privind dezvoltarea instituției, se mai spune în comunicat.

Keywords:

diploma , stomatolog , SUA

Settlements of Moldova and Diaspora

Ţaul

Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Read more