Show news from...
Go to section: Moldovan Diaspora

eye 5177 Views

Diplomele stomatologilor de la Chișinău, recunoscute în SUA


Diplomele de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie (USMF) "Nicolae Testimițanu" din Republica Moldova vor fi recunoscute în statul American California.

Potrivit unui comunicat al Universității de Medicină, cu prilejul acreditării complete a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California (CDC), Senatul Statului California, SUA și primăria orașului Los Angeles au oferit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova certificate de recunoaștere. Reieşind din acest calificativ, studiile efectuate la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu" vor fi recunoscute automat şi în statul american, fără a fi supuse unor probe suplimentare de echivalare, se precizează în comunicat.

Certificatele au fost înmînate rectorului USMF „Nicolae Testemițanu", Ion Ababii, de către preşedintele companiei de recrutare a studenţilor "University of Moldova" din California, Josef Mamaliger, aflat într-o vizită de documentare la USMF. În cadrul întîlnirii, Ion Ababii le-a mulțumit autorităților americane și a exprimat gratitudine pentru încredere și susținere în procesul de certificare a Facultății de Stomatologie a Universității de medicină din R. Moldova.

În procesul de evaluare, realizat în aprilie a.c. de către consiliul american la USMF, un accent deosebit a fost pus pe aplicabilitatea studiilor stomatologice, pe interacțiunea student-profesor. Experții americani au avut întruniri separate cu studenții, rezidenții și personalul academic din cadrul facultății, pentru a afla viziunea acestora privind dezvoltarea instituției, se mai spune în comunicat.

Keywords:

diploma , stomatolog , SUA

Settlements of Moldova and Diaspora

Cosăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Read more