Go to section: Children
26 march 2020, 12:30 Children views 4660
Se prelungește ”vacanța” elevilor. Pînă cînd vor sta acasă (Doc)
26 march 2020, 12:30 Children views 4660

Se prelungește ”vacanța” elevilor. Pînă cînd vor sta acasă (Doc)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis, printr-un ordin semnat de ministrul Igor Șarov, să prelungească vacanța forțată a elevilor și studenților, pentru a preveni răspîndirea epidemiei COVID – 19. Ordinul precedent prevedea ca procesul educațional va fi reluat pe 31 martie, informează ziarulnational.

„Se prelungește perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățămînt pe întreg teritoriul țării pe toată durata stării de urgență", se arată în noul ordin al MECC. Astfel, toate instituțiile de învățămînt vor rămîne închise pînă la 15 mai curent, atît cît va dura starea de urgență în R. Moldova.

„În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspîndirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, MECC a emis ordinul nr. 377/2020 privind prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţămînt primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţămînt extraşcolar şi de învăţămînt special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență", se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţămînt de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţămînt.

Source: noi.md

Keywords:

elevi , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.