Show news from...
Go to section: Children

eye 10017 Views

Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor


Potrivit legislației Republicii Moldova, responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor sînt autoritățile din domeniul învățămîntului, sănătății, asistenței sociale, muncii și ordinii publice, din fiecare localitate.

De exemplu, dacă minorii care cerșesc în municipiul Chișinău sînt din raionul Călărași (o situație frecvent întîlnită), atunci sarcina de a-i proteja le revine specialiștilor din această unitate teritorial-administrativă. Autoritățile municipale sînt responsabile să anunțe despre situația dificilă în care se află aceștia și să le acorde ajutorul necesar pînă cînd sînt transferați în localitățile de baștină.

"Majoritatea copiilor care practică vagabondajul și cerșitul pe teritoriul municipiului Chișinău, au domiciliul în alte raioane ale țării și sînt în vizorul autorităților tutelare locale. Fiind depistați, imediat sînt sesizate autoritățile tutelare locale conform competenței teritoriale, pentru a fi plasați într-un mediu protector sau reintegrați în familie, iar în unele cazuri copiii sînt transportați de către angajații poliţiei în localitățile de baștină", a explicat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliție, Mariana Bețivu.

Keywords:

cerșetorie , copii

Settlements of Moldova and Diaspora

Cobusca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Read more