Go to section: Children
05 november 2019, 11:00 Children views 13979
Cîţi copii au fugit de acasă în primele trei luni ale anului
05 november 2019, 11:00 Children views 13979

Cîţi copii au fugit de acasă în primele trei luni ale anului

Tot mai mulţi copii fug de acasă sau din centrele de plasament.

Datele Inspectoratului General al Poliţiei arată că în primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate 224 de cazuri, cu 13 la sută mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din numărul total al minorilor care au plecat de acasă sau din instituţii, mai mult de jumătate au vîrste cuprinse între 14 şi 15 ani, 42 dintre ei au sub 13 ani, iar restul între 16 şi 17 ani.

Statistica mai arată că din totalul celor care aleg strada 123 provin din sate, iar ceilalţi din oraşe. De asemenea, 115 din cei 200 de fugari, au recurs la acest gest pentru prima dată, iar 108 au mai avut şi anterior tentative de acest gen.

Potrivit specialiştilor, motivele invocate de aceştia sînt diferite. Unii nu vor să fie supravegheaţi de maturi, alţii se plîng că sînt neglijaţi de părinţi, dar sînt şi din cei care nu au mai suportat relaţiile tensionate din familie.

Cei mai mulţi provin din familii social vulnerabile. Datele prezentate de poliţie arată că majoritatea acestora sînt găsiţi în mai puţin de 24 de ore.

Source: publika.md

Keywords:

copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.