Show news from...
Go to section: Children

eye 8531 Views

De Anul Nou, în Chişinău s-au născut 13 copii


13 cupluri din Capitală au devenit părinţi la scurt timp după trecerea în noul an. Pe multe femei, travaliul le-a prins înainte să desfacă şampania. La Spitalul numărul 1 din Chişinău s-au născut şase bebeluşi, iar la Institutul Mamei şi a Copilului - şapte.

Ariana a venit pe lume la doar un minut după trecerea în noul an. Micuţa cîntăreşte patru kilograme şi 500 de grame. Mama ei, o tînără de 28 de ani, nu s-a aşteptat să nască de Revelion.

Iar Doina Rusu a devenit mamă pentru a treia oară. Femeia a născut un băieţel.

Pînă la 08:00 dimineaţa, la Spitalul municipal nr. 1 din Capitală s-au înregistrat şase naşteri. O femeie a adus pe lume gemeni.

Şi la Institutul Mamei şi Copilului s-au născut gemeni. Daniela şi Darius au decis să le facă un dar părinţilor în noaptea de Revelion. Prima s-a născut fetiţa. Ea cîntăreşte trei kilograme. După 20 de minute, pe lume a venit frăţiorul ei - un băieţel de trei kilograme şi 200 de grame.

Părinţii mai au acasă doi copii, de şapte şi 10 ani.

Majoritatea micuţilor au primit nota 10 la naştere.

"Primul s-a născut la orele 2:20 de minute, al doilea la orele 2:45 de minute. Copilaşii sînt sănătoşi.Copilaşul al doilea puţin a fost stabilizat în secţia de terapie intensivă, dar la moment totul este bine. Copii ambii sînt cu mama", a spus medicul obstetrician, Irina Castraveţ.

Keywords:

copii , Anul Nou , nastere

Settlements of Moldova and Diaspora

Caracuşenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Read more