Go to section: Children
16 july 2018, 15:32 Children views 3185
Lucrările de reparații în grădinițele din capitală au fost realizate în proporție de peste 40%
16 july 2018, 15:32 Children views 3185

Lucrările de reparații în grădinițele din capitală au fost realizate în proporție de peste 40%

Lucrările de reparații planificate în grădinițele din capitală au fost realizate în proporție de peste 40%, iar în prezent activează 75 din 159 de instituții de învățămînt preșcolar. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei capitalei.

Conducerea direcției a prezentat un raport privind activitatea grădinițelor în perioada vacanței de vară și utilizarea banilor alocați pentru lucrările de reparație.

„În total, vara a fost suspendată activitatea a 99 de grădinițe. În luna iunie au fost închise – 22 de instituții, iulie – 63 și august – 7. Au loc lucrări de reparații în circa 70 de instituții. Suma alocată în acest sens este de peste 18 mln de lei. Lucrările vizează reparații la blocul alimentar, reparații curente, lucrări la fațade, geamuri și blocuri sanitare", a spus Guțu.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că resursele financiare existente nu ar fi valorificate în mod corespunzător. „Faptul că din resursele alocate sunt îndeplinite doar 40% din lucrări înseamnă că există o problemă privind valorificarea banilor. Resurse sînt, puține, dar sunt, de aceea insist ca pînă la 1 septembrie lucrările să fie finalizate. Totodată, rog ca lucrările planificate din bugetul municipal să fie făcute publice, întrucât nu avem ce ascunde. Insist ca informația să fie plasată pe ușile grădinițelor", a afirmat Codreanu.

Edilul interimar a remarcat că, în pofida interdicțiilor de a colecta bani în școli și grădinițe, în unele instituții ar avea loc acțiuni ilegale de acest fel. „Se obișnuiește ca din banii Primăriei să se repare geamurile, însă la părinți nu se spune despre acest lucru și se colectează din nou bani pentru lucrări. Zilnic primesc mesaje de la părinți că se adună bani. Sumele variază între 500 și 2000 de lei", a menționat Codreanu.

Cele circa 160 de grădinițe din capitală sînt frecventate de aproape 38 mii de copii.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.