Show news from...
Go to section: Children

eye 2538 Views

De ce sînt atît de deosebiţi copiii născuţi în noaptea de Anul Nou


Obiceiul de a planifica sarcina în funcţie de zodia pe care doresc să o aibă bebeluşul este unul dintre cele mai utilizate în rîndul viitorilor părinţi. O nouă modă schimbă însă această pornire şi dă startul unui adevărat trend.

Tot mai mulţi părinţi îşi planifică sarcina astfel încît bebeluşul lor să se nască în ziua de Anul Nou. Motivul? În anumite comunităţi şi culturi, a fi primul născut al Noulului An înseamnă o viaţă plină de cadouri şi succes.

În unele ţări, există firme de renume şi chiar companii cu profituri uriaşe care abia aşteaptă să facă daruri primilor bebeluşi născuţi într-un anumit an, pentru că numele lor să fie asociate cu micuţii şi să tragă atît publicitate, cît şi succes.

A naşte un bebeluş de Anul Nou poate semnifică o mulţime de lucruri, iar noi îţi prezentăm doar o parte dintre acestea.

Noul An reprezintă un nou început, iar nimic nu poate ilustra acest fapt mai bine decît naşterea unei noi vieţi. Prima cultură care a asociat Revelionul cu un bebeluş a fost cea a Egiptului, care personifica Vechiul An într-un moşneag înţelept care ţinea în braţe un copil nou-născut.

Egiptenii credeau chiar că bebeluşul născut în Noul An va îmbătrîni mai repede decît oricare altul, pentru că în viitorul Decembrie să poată ţine în poală o nouă viaţă.

Desigur, aceste legende nu se aplică în realitate, însă oamenii cred că există cîteva avantaje pentru părinţii şi puiuţii lor care vin pe lume la început de an.

1. Bebeluşii vor avea mai mult noroc decît cei din jurul lor.

2. Familia unui copil născut în Noul An va avea succes în anul respectiv.

3. Micuţii născuţi de Anul Nou nu vor fi afectaţi de nicium element malefic şi vor fi feriţi de înec.

4. Năzdrăvănii se vor transformă în adulţi fertili.

Keywords:

nastere , copii , Anul Nou

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciuciuieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Read more