Show news from...
Go to section: Children

eye 3263 Views

Studenții USC au sărbătorit Ziua Juristului prin jocul analitic de echipă (Video)


Studenții de la Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Comrat (USC) au sărbătorit Ziua Juristului prin jocul analitic de echipă. Studenții au format mai multe echipe care au participat la o victorină tematică.

În prezent, la Facultatea de Drept a USC învață 400 de studenți la primul și al doilea ciclu de instruire.

Decanul Facultății, Serghei Zaharia, consideră că nivelul de pregătire, calitatea cunoștințelor și nivelul angajării în cîmpul muncii al absolvenților atinge în fiecare an noi culmi.

"Facultatea de Drept a CSU a trecut acreditarea internațională și de stat. Ne-a fost dată o apreciere înaltă pentru pregătirea veritabililor profesioniști", a spus Zaharia în interviul acordat Televiziunii Publice a Găgăuziei.

Șeful Facultății a subliniat că pentru absolvenții Universității de Stat din Comrat există o cerere mare pe piața muncii, potrivit informațiilor portalului de știri Gagauzinfo.MD.

"Angajarea absolvenților noștri în cîmpul muncii poate fi observată în domeniile de top ale jurisprudenței: procuratură, instanțe judecătorești, poliție, notariate și birouri de avocatură. Acest lucru demonstrează că studenții noștri sînt competitivi pe piața forței de muncă de astăzi", a precizat Serghei Zaharia.

În Republica Moldova Ziua Juristului este sărbătorită în fiecare an la 19 octombrie.

Keywords:

studenţi , Comrat , sarbatoare

Settlements of Moldova and Diaspora

Butuceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Read more