Go to section: Children
14 may 2015, 10:42 from 1 to 6 views 11012
60 de copii frecventează grădinița renovată din satul Răculeşti
14 may 2015, 10:42 from 1 to 6 views 11012

60 de copii frecventează grădinița renovată din satul Răculeşti

Recent, în satul Răculești, a avut loc deschiderea, după reparație capitală a grădiniței. Astfel, din 11 mai curent, 60 de copii frecventează grădinița renovată.

Reamintim că în anul 2014, Republica Moldova a beneficiat de mijloace financiare în valoare de 20 mil. euro pentru reparația grădinițelor din țară, implementate prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Din aceste mijloace, pentru reparația grădinițelor din rl. Criuleni au fost alocate 11 mil. 581 mii lei. Astfel, grădinița din s. Răculești, pentru reparația capitală a beneficiat de 350 mii lei.

E de menționat faptul că, de către Consiliul raional Criuleni, în anul 2012, a fost alocată suma de 50 mii lei pentru schimbarea ferestrelor, în 2013 – 37 mii lei pentru echipament de joacă și calculator și în 2014 – 70 mii lei pentru alte lucrări de reparație.

La festivitatea de deschidere au participat Vitalie Rotaru, președintele raionului, Sergiu Ceauș, Secretar general adjunct al Guvernului, Vasile Frunza, primar de Răculești, Natalia Mantaluța, directorul grădiniței, educatori și locuitori din satul Răculești.

Consiliul raional a venit cu un cadou pentru grădiniță, și anume un uscător de rufe.

Copiii au adus mulțumiri prin recitaluri de poezii și interpretări de cîntece și dansuri.

Din 2011 pînă în prezent, din cele 33 de grădinițe din raion, cea de la Răculești este a 18-a, dată în exploatare după reparație capitală.

Anterior au fost reparate capital grădinițele din localitățile Măgdăcești, Drăsliceni, Corjova, Bălăbănești, Slobozia-Dușca, Bălășești, Mașcăuți, Jevreni, Rîșcova și altele.

Source: provincial.md

Keywords:

copii , sat , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.