20 january 2021, 12:00 Moldovan Diaspora views 4138
La Chișinău ar putea fi deschis un consulat onorific al Indoneziei
20 january 2021, 12:00 Moldovan Diaspora views 4138

La Chișinău ar putea fi deschis un consulat onorific al Indoneziei

Aureliu Ciocoi l-a primit pe ambasadorul Republicii Indonezia în Republica Moldova, cu reședința la București, Muhammad Amhar Azeth, aflat în vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul întrevederii a fost evidențiat interesul comun pentru consolidarea cooperării moldo-indoneziene în domenii de interes, precum și pentru punerea în valoare a potențialului vast al relațiilor bilaterale, inclusiv prin intermediul instituției consulatelor onorifice.

Diplomații au trasat noi obiective de colaborare bilaterală pentru anul curent menite să consolideze și să diversifice dialogul politic și relațiile economice, inclusiv în domeniul culturii și învățămîntului.

Aureliu Ciocoi a subliniat importanța intensificării schimburilor comerciale, fiind evidențiată necesitatea valorificării potențialului de cooperare economică și investițională prin identificarea unor mecanisme eficiente de colaborare între mediile de afaceri ale celor două țări avînd la bază Memorandumul în domeniul diplomației economice semnat între ministerele de externe de la Chișinău și Jakarta.

Ambasadorul indonezian, Muhammad Amhar Azeth, a exprimat interesul autorităților indoneziene de a inaugura la Chișinău un consulat onorific care va contribui la impulsionarea cooperării celor două țări, în particular sub aspect comercial-economic, cultural și social-umanitar. Totodată, diplomatul a mai relatat despre posibilitatea cooperării între cele două țări pe subiectul imunizării populației împotriva COVID-19.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a transmis în cadrul întrevederii și mesajul de condoleanțe adresat conducerii și poporului indonezian în legătură cu recentul cutremur de pe insula Sulawesi, urmat de un puternic tsunami, care au provocat mari pierderi umane și materiale.

Source: noi.md

Keywords:

consulat , Indonezia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.