15 may 2020, 14:00 Moldovan Diaspora views 18286
Informații importante pentru cetățenii Moldovei care pleacă din Rusia!
15 may 2020, 14:00 Moldovan Diaspora views 18286

Informații importante pentru cetățenii Moldovei care pleacă din Rusia!

Ambasada Moldovei în Federația Rusă recomandă cetățenilor RM, care doresc să revină în Patrie, înainte de a se îmbarca în autobuzele cu destinația Republica Moldova, sînt invitați să verifice la Ambasadă, dacă acestea au fost autorizate conform legislației în vigoare, pentru a nu rămîne blocați la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit unui comunicat al reprezentanței diplomatice a Moldovei în Rusia, în legătură cu suspendarea comunicațiilor regulate aeriene, feroviare și auto, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă este preocupată în permanență de repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în dificultate pe teritoriul Rusiei, prin intermediul curselor charter de avion pe itinerarul Moscova – Chișinău.

Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp, se constată situații, în care cetățenii moldoveni sînt chemați de către diverși agenți economici sau persoane fizice să fie transportați cu autocarele din Rusia în Republica Moldova, neavând dreptul legal să presteze asemenea servicii în condițiile restricțiilor impuse de autoritățile din Republica Moldova și Federația Rusă.

Cetățenii noștri achită nejustificat sume exorbitante de bani pentru revenirea în Moldova. În majoritatea cazurilor cetățenii rămîn nemulțumiți sau blocați la punctele de trecere a frontierei ruso-ucrainene.

"Ambasada aduce la cunoștință că organizarea curselor de transport rutier de pasageri este posibilă doar prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Prin urmare, persoanele care doresc să revină în Patrie, înainte de a se îmbarca în autobusele cu destinația Republica Moldova, sunt invitați să verifice la Ambasadă, dacă acestea au fost autorizate conform legislației în vigoare", se menționează în comunicatul Ambasadei Moldovei în Federația Rusă.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.