24 april 2020, 16:30 Moldovan Diaspora views 3290
Gastarbeiterii ar putea fi folosiți la protestele din toamnă
24 april 2020, 16:30 Moldovan Diaspora views 3290

Gastarbeiterii ar putea fi folosiți la protestele din toamnă

De la finele lunii martie, Lituania a încetat să-şi mai transporte cetăţenii în patrie. Premierul Saulus Scvernealis a declarat că „noi nu mai avem dreptul să riscăm". După Lituania, şi Ucraina a încetat să-şi evacueze compatrioţii.

Din spusele ministrului de Interne, Arsen Avacov, "pentru siguranța a milioane, vom accepta incomodităţile cîtorva mii". Republica Moldova, în pofida pandemiei şi a carantinei, continuă să-i evacueze pe compatrioţii blocaţi peste hotare.

Între 31 martie şi 5 aprilie au fost organizate 6 curse aeriene extraordinare – la Londra, Antverpen, Paris, Praga şi Verona. Între 6 şi 19 aprilie au mai fost permise alte 14. Iar în perioada 20 aprilie-3 mai vor fi organizate alte 14 curse.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.