04 september 2020, 11:30 Moldovan Diaspora views 4679
224 moldoveni, repatriați din Frankfurt
04 september 2020, 11:30 Moldovan Diaspora views 4679

224 moldoveni, repatriați din Frankfurt

224 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din orașul Frankfurt pe Main la Chișinău, cu zborul charter autorizat de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea a fost organizată prin eforturile comune ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, Ambasadei Republicii Moldova la Berlin și companiei aeriene „Air Moldova".

Precizăm că lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, elevilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de cetățeni defavorizați.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.