03 february 2020, 16:00 Moldovan Diaspora views 7778
Noi facilități pentru moldovenii reveniți acasă de peste hotare
03 february 2020, 16:00 Moldovan Diaspora views 7778

Noi facilități pentru moldovenii reveniți acasă de peste hotare

Moldovenii care vor reveni în țară și se vor angaja oficial ar putea beneficia de un depozit bancar cu subvenții din partea statului. Inițiativa a fost anunțată de prim-ministrul Ion Chicu.

„Începînd cu 1 iulie ne propunem să creăm cont de depozit bancar pentru fiecare concetățean de-al nostru revenit de peste hotare, care se angajează oficial în cîmpul muncii. Cuantumul subvenționării lunare din partea statului – pînă la 20% din salariul oficial declarat. Ministerul Finanțelor va propune spre consultări publice proiectul Regulamentului respectiv în cîteva săptămîni”, a scris Ion Chicu, potrivit agora.md.

Totodată, a promis noi majorări de salarii. „Dacă isteria legată de virus nu ne va face surprize neplăcute pe plan economic regional și mondial, dinamica încasărilor bugetare ne va permite să venim pentru partea a doua a anului cu o nouă majorare a salariilor pedagogilor, medicilor și altor bugetari”, a adăugat premierul.

Inițiativele au fost lansate în contextul în care în primele două luni ale anului 2020 veniturile la bugetul de stat au crescut cu 1,2 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit lui Ion Chicu.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Ion Chicu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.