Show news from...

eye 893 Views

Cum sînt tratați cetățenii Moldovei la consulatele statelor străine


La unele consulate de state străine, moldovenii sînt trataţi prin măsuri și acțiuni care le lezează demnitatea umană, relatează Noi.md.

Astfel, în pofida regimului fără vize cu UE, cetățenii Moldovei continuă să viziteze consulatele statelor străine pentru a obține diferite servicii consulare (viza de muncă, certificate etc.).

Astfel, secția consulară a Ambasadei Cehiei în Moldova, timp de mai bine de 10 ani, folosește o oglindă din sticlă pentru comunicarea cu cetățenii noștri, prin care aceștia nici măcar nu văd interlocutorul.

În acest mod, cetățeanul nostru este, practic, poziționat ca un suspect în raport cu consulul care-l interoghează, ceea ce contravine oricăror norme existente.

Experții menționează că, dacă Moldova ar crea pentru cetățenii Cehiei asemenea condiții, ea imediat ar fi acuzată de nerespectarea drepturilor omului, condițiile fiind calificate ca umilitoare pentru demnitatea umană.

Keywords:

consulat , diaspora

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciopleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Read more