Show news from...

eye 1064 Views

Anunț important moldovenii care pleacă sau revin din Croația


Moldovenii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Din cauza perioadei estivale, pe parcusrul lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik și A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Astfel, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sîmbătă și duminică, pe zeci de kilometri.

Este posibilă prelungirea a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația - Slovenia (Bregana) și Croația - Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana - Zagreb - Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

 

Keywords:

Croaţia , turism

Settlements of Moldova and Diaspora

Ialpug

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Read more