29 july 2019, 11:23 Moldovan Diaspora views 4257
Produse ecologice autohtone, în cadrul ambasadelor țării noastre din străinătate
29 july 2019, 11:23 Moldovan Diaspora views 4257

Produse ecologice autohtone, în cadrul ambasadelor țării noastre din străinătate

Standuri cu diverse produse ecologice autohtone vor fi instalate în cadrul a 32 de misiuni diplomatice ale țării noastre din străinătate, dar și în sediile unor organizații internaționale.

Inițiativa face parte din proiectul „ECO Moldova", lansat de Agenția de Investiții, cu ocazia împlinirii unui an de activitate, informează MOLDPRES.

Standurile vor conține în particular produse alimentare care utilizează materia primă ecologică. Printre produsele care vor fi expuse se numără fructe și legume uscate, ceaiuri, conserve, miere, nuci, uleiuri presate la rece, vinuri, produse cosmetice. Acestea vor fi selectate riguros, conform unui regulament special.

Directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, a declarat că proiectul este un exemplu relevant pentru susținerea sectoarelor cu potențial de generare de exporturi cu valoare adăugată și atragere de capital străin. Misiunea acestuia este de a promova Republica Moldova drept o piață emergentă cu potențial de a completa oferta „ecologică" globală, de a facilita accesul producătorilor de produse ecologice pe piețele externe, dar și de a atragere a investițiilor în agricultura bio, a precizat Verbeniuc.

Responsabilii din cadrul misiunilor diplomatice vor avea sarcina să actualizeze „oferta" ecologică a țării noastre anual. Standurile vor fi mobile și vor putea fi expuse și în cadrul diverselor evenimente de afaceri, cum ar fi forumuri, mese rotunde, dar și în cadrul expozițiilor și tîrgurilor relevante pentru țara noastră, care se vor desfășura peste hotarele țării.

Source: noi.md

Keywords:

produse , ambasada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
3415 locuitori

Pîrîta este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Pîrîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 18 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3415 oameni. Pîrîta a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.