27 may 2019, 12:35 Moldovan Diaspora views 18911
Consulatul Moldovei în Odessa și-a încetat activitatea
27 may 2019, 12:35 Moldovan Diaspora views 18911

Consulatul Moldovei în Odessa și-a încetat activitatea

Consulatul Republicii Moldova, situat în Odessa pe strada Posmitnogo, 2/2B, și-a încetat temporar activitatea.

Despre acest lucru a anunțat corespondentul Serviciului de Informații al Ucrainei.

"Din motive tehnice, consulatul Republicii Moldova nu funcționează temporar, pentru toate întrebările contactați ambasada de la Kiev, str. Yagotinskaya, 2," se spune în anunțul de la intrarea în consulat.

Trebuie remarcat faptul că la începutul lunii aprilie a acestui an, angajații procuraturii anticorupție din Moldova, împreună cu personalul NAC și Serviciul de Informații și Securitate, au efectuat percheziții la consulatul Republicii Moldova la Odessa. În numele consulului a fost deschis un dosar penal și i s-a interzis să părăsească țara timp de 30 de zile.

Potrivit materialelor cauzei penale, la 6 aprilie 2018, consulul Republicii Moldova la Odessa a eliberat o viză pe termen îndelungat de 60 de zile unui cetățean arab, ceea ce este contrar legii. În schimbul serviciului, suspectul a cerut 100 de euro.

În timpul interogatoriului, suspectul nu și-a recunoscut vina.

Pe numele său a fost pornit un dosar penal cu privire la corupere pasivă în temeiul art. 324 pct. (4) din Codul penal. Suspectului i-a fost interzis să părăsească țara timp de 30 de zile.

Dacă va fi este găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de 1000-2000 de unități convenționale (50 000-100 000 lei) și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a desfășura anumite activități pînă la 5 ani.

Source: noi.md

Keywords:

consulat , Odesa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.