17 april 2019, 17:10 Moldovan Diaspora views 15528
Moldova are, în premieră, un ataşat militar în Canada (Foto)
17 april 2019, 17:10 Moldovan Diaspora views 15528

Moldova are, în premieră, un ataşat militar în Canada (Foto)

Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonel Vitalie Micov, a fost acreditat, prin cumul, şi în Canada.

Astfel, potrivit competenţelor, colonelul Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale Canadei.
La Ottawa, diplomatul militar a avut o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul DAN, care au avut ca obiectiv identificarea unor proiecte de cooperare între ambele instituţii de apărare pentru continuarea reformelor inițiate de conducerea Ministerului Apărării.
De notat că în luna octombrie 2018, colonelul Vitalie Micov a fost detaşat de Ministerul Apărării în SUA în calitate de ataşat militar. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Source: noi.md

Keywords:

Canada , militari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1986 locuitori

Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.