04 november 2019, 16:30 Moldovan Diaspora views 27575
Expoziția „Inima mea e Moldova
04 november 2019, 16:30 Moldovan Diaspora views 27575

Expoziția „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Baku (Foto)

O expoziție de lucrări ale artiștilor plastici din Moldova, Antonina și Vitalie Grişciuc, intitulată „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Muzeul de Artă Modernă din Baku.

La eveniment au participat personalități publice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Azerbaidjan, cunoscuţi oameni ai culturii şi artei, reprezentanți ai tineretului creativ.

Potrivit agenţiei Trend Life, directorul Muzeului de Artă Modernă, Khayyam Abdinov, care a ţinut un scurt discurs de inaugurare, a declarat că această expoziție a fost organizată de Ambasada Moldovei în Azerbaidjan. Expoziția cuprinde mai mult de 50 de lucrări de artă realizate în diferite tehnici de pictură. Principalele motive ale lucrării le reprezintă satele moldovenești, arhitectura Chișinăului de odinioară, precum și viaţa cotidiană a locuitorilor Moldovei.

Ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a menționat că expoziția „Inima mea e Moldova" a fost organizată în cadrul festivalului „Săptămîna Francofoniei", care a avut loc în capitala Azerbaidjanului.

Vorbind despre creaţia artiștilor, diplomatul a subliniat că Antonina și Vitalie Grişciuc participă la expoziții de artă timp de 25 de ani, lucrările lor fiind prezentate în Moldova, România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Franța. Lucrările artiștilor sînt păstrate în colecții publice și private în multe țări ale lumii. S-a menţionat că acest eveniment joacă un rol semnificativ în consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări în domeniul culturii și artei.

La rîndul său, Vitalie Grişciuc și-a exprimat recunoștința față de organizatorii vernisajului, precum și tuturor oaspeților prezenți la eveniment. „Am adus în oraşul dumneavoastră frumos o parte a Patriei noastre, o parte din Moldova. Sper că lucrările noastre vor fi pe placul publicului din Baku", a adăugat el.

În continuarea evenimentului, oaspeții s-au familiarizat cu expoziția, care a inclus lucrări realizate în diverse tehnici, inclusiv acuarelă, gravură și pictura cu cerneală. În lucrările lor, autorii au ilustrat case vechi, străzi înguste, clădiri arhitecturale din Chișinău, peisaje urbane și rurale ale Moldovei, viața cotidiană a oamenilor din țară. Dragostea pe care o au în sufletul lor Antonina și Vitalie Grişciuc pentru Moldova este întruchipată în fiecare lucrare. Tablourile autorilor sînt de-a dreptul pătrunse de această dragoste, astfel încît toate par a emite căldură și lumină.

Source: noi.md

Keywords:

expoziție , Azerbaidjan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
964 locuitori

Codreni este un sat din cadrul comunei Vălcineţ, raionul Ocniţa. Satul Codreni este situat la o distanță de 32 km de orașul Ocniţa şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Codreni este menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.