02 november 2019, 17:20 Moldovan Diaspora views 3936
Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena
02 november 2019, 17:20 Moldovan Diaspora views 3936

Liderii diasporei moldovenești s-au reunit la Atena

La Atena au fost discutate aspectele colaborării dintre diasporă și Ambasada Republicii Moldova în Grecia

La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii de prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis", Svetlana Lisagor Vergis, vicepreședintele Comunității „Orfeu", Mihail Slusarenco și președintele „TYRAS", Dorina Izbișciuc.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă principalele evenimente, organizate în comun pe parcursul anului 2018 și discutate activitățile care urmează a fi desfășurate pe parcursul anului curent cu implicarea activă a misiunii diplomatice și a asociațiilor de moldoveni din Grecia.

Ambasadorul Republicii Moldova a informat interlocutorii despre inițierea, în luna februarie curent, a negocierilor asupra Acordului moldo-elen privind securitatea socială, care va contribui la soluționarea problemelor diasporei legate de pensie. De asemenea, au fost discutate aspectele legate de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind adresată invitația către diaspora de a-și exercita dreptul la vot.

Source: noi.md

Keywords:

Grecia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.