01 september 2019, 10:25 Moldovan Diaspora views 10149
Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă a diasporei la alegeri
01 september 2019, 10:25 Moldovan Diaspora views 10149

Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă a diasporei la alegeri

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stînga Nistrului și intenționează să voteze la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 se pot mai înregistra prealabil pînă, astăzi  9 ianuarie.

Astfel, cetățenii sînt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hîrtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pînă pe data de 9 ianuarie 2019, adică cu 45 de zile înainte de data scrutinului.

Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își are domiciliul. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , alegeri , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.