21 december 2018, 12:30 Moldovan Diaspora views 15388
Migranții moldoveni vor primi finanțare pentru dezvoltarea afacerilor
21 december 2018, 12:30 Moldovan Diaspora views 15388

Migranții moldoveni vor primi finanțare pentru dezvoltarea afacerilor

Un număr de 54 de lucrători migranți sau rudele de gradul I ale acestora vor beneficia de granturi pentru lansarea sau dezvoltarea unei afaceri prin Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1". Contractele cu aceștia au fost semnate astăzi la Chișinău.

Beneficiarii vor primi finanțare nerambursabilă în sumă de pînă la 250 mii de lei.

Prezentă la eveniment, Iulia Costin, secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a declarat că în ultimii ani autoritățile au întreprins mai multe acțiuni pentru a facilita activitatea întreprinderilor mici și mijlocii. Printre acestea se numără implementarea ghișeului unic, lansarea mai multor programe de finanțare dedicate antreprenorilor, reducerea numărului organelor de control și a actelor permisive.

Programul „PARE 1+1" este destinat lucrătorilor migranți și/sau rudelor de gradul întîi ale acestora care doresc să investească în lansarea sau/și dezvoltarea unei afaceri proprii. Acesta activează în baza regulii „1+1", astfel încît fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu sub formă de grant. Recent, guvernul a decis extinderea programului cu încă trei ani, pînă în 2021. Potrivit Cadrului bugetar pe termen mediu pe perioada 2019-2021, pentru finanțarea programului vor fi alocate 40 mln lei anual, care vor permite cofinanțarea a circa 480 de afaceri ale lucrătorilor migranți și/sau rude de gradul I ale acestora.

Source: moldpres.md

Keywords:

grant , migranți

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.