Show news from...

eye 9865 Views

Moldovenii din Grecia au organizat o expoziție de pictură inedită (Foto)


Expoziția de pictură a artistului Ludmila Iordache inaugurată de către Ambasadă, la Atena.

Pe data de 17 martie 2018, diaspora din Grecia a inaugurat un eveniment inedit - Expoziția de pictură cu genericul „Dumnezeu este Dragoste" - a artistului moldovean Ludmila Iordache, cu participarea a altor 3 artiști din Republica Moldova cu domiciliul în Republica Elenă, și anume Tamara Topală, Albina Savciuc și Iurie Cipileaga, cu sculpturi din lemn, metal, pictură, precum și circa 25 oameni de artă din Grecia.

Scopul evenimentului a fost promovarea valorilor culturale și susținerii oamenilor de artă, atît din Republica Moldova, cît și Republica Elenă și a întrunit participarea a circa 150 persoane, între care reprezentanții diasporei Republicii Moldova, Corpului Diplomatic acreditat la Atena, autorităților elene și bisericii.

Keywords:

expoziție , pictura , Grecia

Settlements of Moldova and Diaspora

Frăsineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Read more