03 january 2012, 14:05 Moldovan Diaspora views 8084
03 january 2012, 14:05 Moldovan Diaspora views 8084

Mită pentru pașaport românesc

În România au loc verificări în rîndul angajaților serviciilor de pașapoarte, Oficiul Român pentru Imigrări şi Autoritatea pentru Cetăţenie, după ce a fost descoperită o schemă frauduloasă de eliberare a actelor contra mită pentru locuitorii din Republica Moldova. Organele de ordine au reținut deja cîteva zeci de persoane suspectate de implicare în această schemă.

În ziua de miercuri și în dimineața zilei de joi s-au efectuat percheziţii la 32 de adrese din diverse localități din România cu scopul de a găsi dovezi de activităţi ilegale. La efectuarea acestora la București, Chitila și Otopeni au participat și ofițerii Serviciului Român de Informaţii și ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

În cadrul verificărilor au fost deschise dosare în privința a 36 de persoane, care contra unor sume de bani acordau în mod ilegal cetățenie română pentru moldoveni. Sumele oferite drept mită variau între 500 și 1 mie de euro.

Direcţia Anticorupţie presupune că în această schema au fost implicate circa 50 de persoane.

 

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.