02 july 2012, 09:46 Moldovan Diaspora views 5140
02 july 2012, 09:46 Moldovan Diaspora views 5140

Gerurile din Europa amenință cu o criză energetică, numărul victimelor creşte


Foto: Reuters.com 

Cel puţin 221 de persoane au decedat ca urmare a gerurilor care au cuprins  Europa de Est, unde temperatura a scăzut pînă la -30 de grade Celsius şi  mai jos, relatează The Guardian. Ucraina, unde au murit mai mult de 100 de persoane, a suferit cel mai mult, subliniază publicaţia.

"Îngheţurile, cele mai puternice în Europa de Est din ultimele decenii, duc  la întreruperi în furnizarea de energie electrică, îngheţarea conductelor de apă, sistarea pe scară largă a activităţii şcolilor, grădiniţelor, aeroporturilor, anularea rutelor de autobuz", - scrie articolul.

Se apropie criza energetică, în timp ce, potrivit rapoartelor, livrările de gaze ruseşti către unele state individuale sînt reduse, în unele cazuri pînă la 30%. Cel mai mult au fost afectate Polonia, Slovacia, Austria, Ungaria, Bulgaria, România, Grecia şi Italia.

Joia trecută, concernul rus "Gazprom", a anunţat că livrează către Europa tot gazul care este în exces, şi că probabil Ucraina, prin conductele căreia  gazul ajunge în UE, lasă pentru sine mai mult gaz decît este prevăzut de contract. Kievul a negat ferm acuzaţiile, relatează publicaţia.

Comments

 (1)
  • #1 victor Reply Quote selected
    omenirea nu rezista la -30 pe tera dar ce sa mai spunem despre cei care vor sa se duca pe marte acolo in mediu este -70....
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.